Cafflano Klassic; verse koffie zetten op de camping

Daar zat ik dan; m’n eerste nachtje op de camping in Nederland was een feit. Net wakker, snel een joggingsbroek aan, pet op m’n hoofd, de Cafflano koffiemaker erbij  … tijd voor verse koffie!

 

Ok, het moet gezegd; met mijn inmiddels 37 levensjaren ben ik een beetje ‘spoiled’ door de vele overnachtingen in het hotel/motel/holiday inn. Zeg nu zelf; er gaat niets boven een gekoelde kamer, een schoon bed en een fijne douche. Maar ondanks al deze luxe is en blijft de koffie altijd een hekel punt gebleken. 9 van de 10 keer kwam het loeihete zwarte (verbrande) goedje uit een automaat of (en dan heb ik het over de US of A)  de serveerster kwam met een pot eerder die ochtend gezette filterkoffie aanlopen. Free refills zijn leuk, maar dan moet de koffie wel te hachelen zijn.

 

Terug naar de camping; koffie!

Vlak voordat ik mijn bescheiden vakantie boekte ontdekte ik de Cafflano Klassic, een prachtig vormgegeven alles-in-1 koffiemaker. De snob in mij reageerde als eerste; ‘alles in 1, dat kan nooit veel zijn’, maar de liefhebber van mooie dingen in mij was toch benieuwd. En zo kwam het dat ik die eerste ochtend op mijn klapstoeltje zat… met de Cafflano Klassic.

Aan de slag met de Cafflano Klassic

Dus; het gaspitje aangezet, beetje water in de pan en op het vuur gezet. Ondertussen pakte ik mijn favoriete Etiopische koffiebonen, verkrijgbaar bij White Label, en deed deze in de bovenkant van de Cafflano oftewel de koffiemolen. Het malen van de bonen ging verbazingwekkend soepel en al snel waren de hele boontjes verdwenen. Stel je de gezichten eens voor van de mede-kampeerders, getriggerd door het fijne, ratelende geluid dat de Cafflano maakte. Hierna draaide ik de molen los waardoor het filter tevoorschijn kwam. En daar lagen ze, de gemalen bonen. Klein, fijn en klaar om overgoten te worden met water. So far, so good!

Inmiddels zat het water tegen het kookpunt aan dus was het tijd om te schenken. Hoppa, vanuit het pannetje zo de dop van de Cafflano in. Om het ‘bloomen’ te starten goot ik eerst een klein beetje water vanuit de dop in het filter (zie grote foto). Na 30 seconden goot ik de rest van het warme water over de gemalen boontjes heen. Dit was het moment van de waarheid; wachten, een minuutje of 3. Nadat bijna al het water was doorgelopen verwijderde ik het filter en daar zat het, onderin de beker; koffie! En wat voor koffie! Ik heb de afgelopen jaren op heel wat manieren ‘fijne koffie’ gezet maar de koffie uit de Cafflano verdient in het boek van smaakbeleving een heel nieuw hoofdstuk. Heer-lijk!!

 

Klinkt leuk allemaal, maar waar koop ik de Cafflano Klassic?

De Cafflano Klassic koop je natuurlijk hier, in onze shop!

 

Camping Cafflano Arjan